
- 1 świeża dorada
- 50 gr białego wina wytrawnego
- 1 pomarańcza
- ½ limonki
- Natka pietruszka, koper
- Sól, pieprz
- Oliwa z oliwek
Z oliwy wina i soku z limonki robimy marynatę.
Rybę nacieramy sola i pieprzem, faszerujemy plastrami pomarańczy z koprem i pietruszką.
Pieczemy w piecu 200 stopni przez 8 minut.
Sos - do pomarańczy dodajemy masło i wiśnie.
Do dorady podajemy ryż jaśminowy, pokrojone i dekoracyjnie ułożone plastry cytrusów oraz glazurowaną marchewkę ( obsmażaną w miodzie) i pęczek szparagów.

Poleca kucharz Pałacu Paulinum – Radosław Górczyński
Agencja PR Publicon
Polecamy także:
- Strudel gruszkowy
- W pałacowym smaku
- Dolina Pałaców i Ogrodów